28. helmikuuta 2013

Designviikon hulinaa ja jälkipulinaa



Rovaniemi Design Week 2013 on Arctic Powerin osalta onnistuneesti takanapäin :)

Maailman pohjoisimman muotoiluviikon päättyminen meidän osalta tuli nopeasti eteen, sillä Arktikumilla viettävämme viikko oli hektinen eikä tylsiä hetkiä ehditty kokea. Meillä oli mahtava työryhmä, jonka kanssa olisi voinut jatkaa työskentelyä vaikka toisenkin designviikon ajan.

Arctic Powerin houstaama seminaari torstaina 21.2. sujui hyvin. Luennoimassa oli kylmätestauksen kärkinimiä maailmalta. Aamulla kuultiin Ford of Europen mielenkiintoinen luento ajoneuvojen kylmätestauksesta.

Ford of Europe, Senior Engineer Joerg Hogefeld



Ulkona Test-labissa Heat-It:n puvut herättivät paljon mielenkiintoa. Oranssi väritys veti puoleensa myös ulkomaalaisia turisteja ja opiskelijat pääsivät esittelemään hypotermia-asusteita myös englannin kielellä. 

Heat-It Oy, toimitusjohtaja Pekka Kilpeläinen


Naisenergiaa seminaariin toi Lapin Yliopistosta muodin ja vaatetuksen professori, DA Marjatta Heikkilä-Rastas.
Marjatta Heikkilä-Rastas, Lapin Yliopisto


Nokian Renkaat Oyj:n Tommi Ajoviita esitteli Ivalon testirataa ja Nokian Renkaiden talvirengasvalikoimaa.
Nokian Renkaat Oyj, Tuotekehitys/kehitysinsinööri Tommi Ajoviita



Seminaarin päätti Arctic Powerin Tuomas Alakunnas, joka esitteli kuuntelijoille eSled-projektia.





Arctic Powerin ständi oli erittäin suosittu. Pääsimme keskustelemaan Lapin talvesta turistien kanssa. Revontulet ja niiden näkyminen olivat suosittu puheenaihe. Jäävuori sai ylleen huikean väriloiston, valloittajia kävi miltei joka mantereelta. Montako lippua sinä tunnistat?






Huiman osanoton sai myös järjestämämme arvauskilpailu. Vastausta haimme kysymykseen, monestako legopalikasta eSled on rakennettu?. Arvauksia tuli yhteensä 189 kappaletta. Kilpailuhenki ja leikkimielisyys eivät katso ikää tai sukupuolta, ja palikoiden määrästä sekä kelkan rakenteesta käytiinkin mielenkiintoisia keskusteluita.

 
Kelkan purku ja palikoiden laskenta tapahtui maanantaina ja oikea vastaus on: 499 palikkaa. Oikeita vastauksia oli yksi kappale ja palkinnoksi voittaja saa torniolaisen paperivaloyrityksen Tokka -kynttilävalaisimen. Paljon onnea oikein arvanneelle!

Fiilikset viikon jälkeen ovat huokuneet onnistumisen iloa, mahtavaa ryhmähenkeä ja odotusta uusista haasteista. Tehtiin yhdessä hieno viikko ja kiitokset kaikille kävijöille.


Aurinkoisia päiviä ja mukavaa hiihtolomaa!

Terveisin 
Anna, Leena ja Marru   




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti